top of page

Radu Radoi

BIO

Motto: “Sa fii curajos inseamna sa nu dai inapoi nici cand ti-e frica”

Despre mine

Am absolvit institutul de Petrol si Gaze in 1987, dar in ultimii 27 de ani am lucrat exclusiv in industria de IT&C. In ciuda credintei mele ca pot „functiona” doar ca angajat, am reusit sa am succes si in propria mea firma, pornind de la zero. In toata aceasta perioada am fost, pe rand: proprietar de firma, primul angajat al Novell si Vmware in Romania, vanzator de tehnologie Oracle si dezvoltator de structura de distributie de produse Oracle in 5 tari. Activitatea in cele doua moduri (proprietar si angajat) mi-au folosit in viata foarte mult pentru ca am putut evalua plusurile si minusurile ambelor.

Daca ar fi sa ma intorc in timp, nu as schimba nimic. Putinor oameni le-a fost dat sa traiasca o perioada asa de interesanta si cu atatea schimbari.

​Acum cativa ani am inceput sa fac consultanta de business in tehnologie.

Criza a condus companiile in directia taierilor de costuri, taieri care in majoritatea cazurilor a insemnat conservarea si/sau mentinerea la acelasi nivel a solutiilor IT&C implementate. Incet, incet, aceste platforme au inceput sa devina consumatoare de resurse (eforturile depuse pentru mentinerea lor in viata si operare fiind din ce in ce mai mari) inloc sa-si indeplineasca menirea de suport al business-ului de zi cu zi.

 

Asta inseamna un singur lucru: este momentul pentru a schimba paradigma, este momentul pentru o noua abordare: sistemul IT&C trebuie sa se transforme dintr-un centru de cost intr-o platforma inteligenta care sa sustina business-ul companiei.

Proiecte extrem de dragi mie:

•   Secom – o arhitectura care sa asigure independenta platformei IT&C/flexibilitatea necesara business-ului, 2017-present

•    Impar – reengineering platforma IT&C, 2017-2018

Cum si in ce zone as putea sa ajut?

•    Alinierea tehnologiei cu prioritatile companiilor client

•    Intelegerea nevoilor si a limitarilor tehnologice

•    Optimizarea fluxurilor/proceselor firmelor

•    Evaluarea nevoilor actuale si proiectia nevoilor viitoare

•    Planificarea si Bugetarea investitiilor in tehnologie folosind mediile hibride (in firma/in cloud)

Instrumente, Licente si Modele internationale pe care le-am ales pentru ca respecta valorile in care cred:

  • EMBA - OU Marea Britanie

  • Infomentis – cursuri profesionale de business

bottom of page